Opinió

opinió

Pressupost sense compromís

És previst que aquest divendres acabi el serial del pressupost. Quedarà aprovat definitivament, si no hi ha entrebancs. Ja era hora. El mes d’agost de l’any passat, el cap de l’oposició, Salvador Illa, va anunciar que estava disposat a allargar la mà per a l’aprovació dels comptes. Després d’unes llargues i feixugues negociacions i després de set mesos s’hauran aprovat els comptes amb els vots d’ERC, els socialistes i els comuns. Tot gràcies a un seguit de compromisos d’infraestructures que de moment res fa pensar que veiem començar. Ni l’enllaç de la B-40, ni l’ampliació de l’aeroport del Prat, ni tampoc el Hard Rock tenen el vistiplau del territori i encara menys després del clam de milers de persones en contra dels macroprojectes. El desig es mantindrà i les obres quedaran pendents tot esperant millors temps. És una llàstima que no sigui obligada una liquidació del pressupost per comprovar el grau de compliment dels compromisos. Malgrat tot, a partir d’aquesta setmana el govern monocolor i en minoria podrà respirar amb un xic de tranquil·litat

Falten vuitanta dies per a les municipals i la política s’ha situat en plena campanya electoral. El secret més ben guardat és el dels futurs pactes que ningú vol explicar fins a veure el resultat. Hi ha previsió fins i tot de pactes rars i estranys. Aquest any ningú anirà al notari per negar pactes. Tot és obert en previsió d’ensurts de darrera hora. Un d’aquests és el futur judicial de Laura Borràs. Es preveu un daltabaix al Parlament davant una substitució de la presidenta suspesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia