El lector escriu

El frau de la Transició

Els mitjans de comunicació d’Euskal Herria durant el mes de gener ens han posat en coneixement per mitjà d’EKA (Partit Carlí d’Euskal Herria) que nous documents aportats per un anònim posen en relleu de manera oficial que els assassinats del Montejurra del 1976 (Lizarra, Nafarroa) foren el resultat d’un pla clarament planificat des de l’Estat durant el govern d’Arias Navarro. Sent aleshores un dels màxims responsables el que fou ministre de Governació, Manuel Fraga Iribarne, amb l’objectiu de fer desaparèixer el Partit Carlí.

No fou una baralla entre germans, com es va oficialitzar en els mitjans de comunicació d’aleshores. Aquesta falsedat, des de les clavegueres de l’Estat, es va deixar que cohabités fins avui en la societat espanyola.

Segons aquests documents, Arias Navarro va generar un acte terrorista contra la concentració del Partit Carlí del 9 de maig del 1976 perquè era contrària a Joan Carles I.

EKA, juntament amb els portaveus de les forces parlamentàries del Parlament de Navarra en la comissió de Relacions Ciutadanes, demanen que s’aprofundeixi en la veritat i es repari aquella injustícia una vegada per totes.

Molta gent gran avui, joves aleshores, i molts d’altres que ja no hi són, volem deixar constància, des d’El Punt Avui, d’aquell magnicidi en tota regla. Una memòria que se’ns ha fet difícil d’oblidar, per haver-ho viscut a primera línia en aquells moments tràgics d’horror i impotència.

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia