El lector escriu

La classe de religió

Em va sorprendre un article que vaig llegir a la premsa en què es considerava que el relat bíblic era igual de creïble que l’espiritisme o l’horòscop. Afirmar això suposa un total desconeixement del que significa la cultura religiosa. L’autenticitat de la Bíblia està a bastament demostrada. No es pot opinar així a la lleugera de temes tan importants.

En el rerefons ja es veia a venir el motiu, contribuir a eliminar d’una vegada per totes l’assignatura de religió a les escoles. No es tracta d’estar-hi a favor o en contra: “És un dret que tenen els pares i que no es pot vulnerar.” Obligatòria per als centres i optativa per a l’alumnat és el que ha de ser i el que marca la llei.

Es parla ara des del govern d’implantar, a més, una assignatura obligatòria d’educació en valors cívics i ètics. Tornar a l’ educació de la ciutadania con s’havia fet abans. Educar en valors –sobretot si es fa bé– és sempre positiu. N’hi ha molts per escollir.

Fomentar el respecte vers les altres persones, l’empatia, la igualtat, la solidaritat, la tolerància, l’esforç, la justícia... és ben interessant. De ben segur que milloraria la convivència. La societat depèn de la bona formació dels joves. Ells han de ser els principals protagonistes del que serà el futur.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia