El lector escriu

Tot és virtual

La declaració del major dels Mossos Josep Lluís Trapero al TC ha servit per negar l’existència de la rebel·lió i a la vegada ha salvat el cos de la policia autonòmica, començant pel màxim comandament, fins a l’extrem que no només ha ratificat el que havien dit els altres comandaments de l’avís que es va fer al president de la Generalitat que els Mossos no donarien suport a la secessió, sinó que fins i tot estaven disposats a detenir el president Puigdemont i els consellers del govern de la Generalitat si així ho demanava l’autoritat judicial –era necessària aquesta afirmació constitucionalista?

Certament, el major Trapero els ha fet un favor als encausats, a part de fer-se’n a ell mateix i als seus, però a quin cost? Doncs al cost de posar clarament de manifest que les famoses “estructures d’estat” de què presumien els polítics independentistes eren una faula, perquè quina independència es pot proposar si el govern no compta amb les forces armades?

Tots s’han salvat, però a costa dels 2 milions de catalans que varen anar a votar l’1-O i per damunt de tot aquells milers de ciutadans que varen defensar les urnes amb el risc de la seva pròpia integritat física. Constatació doncs d’un amarg despertar, malson d’un dia de tardor.

Tot és virtual, però els cops de les forces de seguretat de l’Estat varen ser ben reals.

Celrà (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia