El lector escriu

Dia Mundial de l’Aigua

El 22 de març de 1993 es va celebrar per primera vegada el Dia Mundial de l’Aigua. A partir de llavors, cada any se segueix celebrant. Arreu del món s’impulsen accions al voltant d’aquesta data per tal de conscienciar la societat de la importància de l’aigua com a recurs natural i fomentar-ne el consum responsable.

Tot i que l’aigua és un dret humà, encara moltes persones no hi tenen accés, més de dos milions viuen sense aigua potable a les seves llars. Per això el lema d’aquest 2019 s’ha centrat en: “Aigua per a tothom, sense deixar ningú enrere”. Hem de pensar que de tota l’aigua que hi ha a la Terra, que és molta, només un 3% és dolça; d’aquesta, una bona part es troba en forma de gel a les glaceres i els casquets polars. Treballar per al seu sanejament i la seva distribució hauria d’estar en la primera línia de les polítiques governamentals.

Enguany a Catalunya s’ha volgut donar especial èmfasi a la problemàtica derivada de l’ús i l’abús dels plàstics i la seva presència en l’aigua. Segons les Nacions Unides, el plàstic representa el 90% de les escombraries existents als oceans, i si continua l’actual tendència es preveu que d’aquí a trenta anys hi hagi més plàstics que peixos.

Fins al 20 d’abril es pot visitar al Palau Robert de Barcelona una exposició amb el títol: Menys plàstic, més vida. Mitjançant cubs explicatius s’especifica els danys en el medi hídric que genera l’ús excessiu de plàstic i la seva gestió inadequada.

L’aigua no la podem malgastar, i menys contaminar; és un bé preuat, fràgil i vulnerable, cada gota compta. Té un paper clau en la reducció de la pobresa, el creixement econòmic i la sostenibilitat ambiental. És essencial que la utilitzem seguint criteris d’estalvi i amb una gestió de la manera més eficient possible.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia