El lector escriu

Multar els pidolaires és la solució?

El passat 25 de juny, El Punt Avui parlava en un article que l’Ajuntament de Girona posava multes als pidolaires, en compliment de les ordenances municipals i deia percentatges d’aquest i de l’altre.

En saber aquesta notícia, em vaig esgarrifar. Un col·lectiu marginal, pobre i malalt fa lletja la ciutat de les flors, Temporada Alta, dels festivals, de les fires de tota classe, d’un Barri Vell ple de turistes tot l’any?

La solució és multar-los? Quantes multes han cobrat? L’ordenança municipal és justa? Davant una situació d’aquestes característiques, l’Ajuntament no hauria de buscar solucions més humanitàries?

Girona sempre ha estat una ciutat acollidora per a tothom, vingués d’on vingués, i ara no farem història, perquè aquest no és l’objecte de la carta.

En lloc de multes, l’Ajuntament no hauria de pensar més aviat en educadors de carrer, en valorar la situació de cada cas d’una forma individualitzada i després donar als serveis socials tots els mitjans necessaris per tal que poguessin atendre les diferents patologies?

Això demana pressupost, però l’Ajuntament ja té recursos si vol, és qüestió de prioritats. A més, les persones i en especial, repeteixo, les que són pobres i marginals, haurien de ser un dels eixos bàsics de l’Ajuntament.

Hi ha ciutats europees que ja ho han fet.

Alguns d’aquests pidolaires cobren el Pirmi o la renda mínima d’inserció, però ells, igual que nosaltres, també tenen dret a prendre un cafè o un cafè i llet. Les persones que creiem això, continuarem donant-los euros.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia