El lector escriu

Defensar els drets lingüístics

Dilluns passat, dia 8 de juliol, va començar el curs “Leonardo despullant un geni en el cinquè centenari de la seva mort”, i la primera classe, titulada “1. Leonardo en les biografies antigues. Una aproximació a la seva obra i figura”, a càrrec de la coordinadora i professora Laura García Sánchez, del departament d’història de l’art de la Universitat de Barcelona, no va ser impartida en llengua catalana.

Malgrat que es va publicar i es va informar el públic que el curs es faria en llengua catalana (vegeu el PDF directe de la pàgina dels Juliols: www.juliols.ub.edu/curs-estiu/leonardo-despullant-geni-cinque-centenari-mort), la Sra. Laura García es va negar a impartir la classe en català (ella és catalanoparlant), motiu pel qual diverses persones van abandonar la classe i òbviament el curs.

Considerem que és una trepitjada dels nostres drets així com publicitat enganyosa. Per part nostra hem informat de la nostra queixa el departament jurídic de Plataforma per la Llengua i del Síndic de Greuges així com el seu diari. Creiem que la Universitat constitueix un àmbit fonamental per a la solidesa de la llengua. És indispensable aturar el retrocés del català en els àmbits de la docència. Moltes gràcies.

Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia