El lector escriu

Model de societat

Aynd Rand en el seu llibre La rebelión de Atlas fa una crítica sobre el futur de qualsevol societat. Diu: “Quan vegis que el comerç es fa, no per consentiment de les parts, sinó per coerció; quan t’adonis que per produir necessites l’autorització dels qui no produeixen res; quan comprovis que el diner flueix vers els qui no trafiquen amb béns, sinó amb favors; quan percebis que molts es fan rics pel suborn i per influències, més que pel treball, i que les lleis no et protegeixen contra ells, sinó contràriament, són ells els qui estan protegits contra tu; quan notis que la corrupció és recompensada i l’honradesa es converteix en autosacrifici, aleshores podràs afirmar, sense por d’equivocar-te, que la teva societat està condemnada al fracàs.”

I això per què? És senzillament la conseqüència de la insensatesa més greu que estem cometent els humans: substituir la cooperació amistosa, la solidaritat i la recerca del bé comú de tota la humanitat per la competició, la rivalitat, i l’acaparament de béns en mans dels més poderosos del planeta.

I nosaltres, què hi podem fer? No angoixar-nos per poder fer el que puguem, que sempre es pot fer alguna cosa. I, arreu, denunciar aquest model fallit.

Castellterçol (Moianès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia