El lector escriu

Recordant el frare caputxí Jordi Llimona

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya del 2019, es va complir el 20è aniversari del traspàs del frare caputxí Jordi Llimona. Per aquest motiu es va celebrar un acte íntim d’homenatge i de record a l’església dels Caputxins de Sarrià, on vam participar, amb molta emoció, un centenar llarg dels seus seguidors, de les persones que l’estimàvem i l’admiràvem.

Jordi Llimona, abans que qualsevol altra cosa, era un home bo, un home de pau. Tenia una personalitat excepcional, que deixava una profunda empremta a tothom que havia tingut la fortuna de conèixer-lo i de poder tenir una mica de contacte amb ell. De caràcter inconformista, en ocasions rebel, penso que no devia ser gaire còmode per a les jerarquies eclesiàstiques. Les seves homilies no eren paraules buides, com se senten a molts llocs, sinó que tenien un gran contingut i sovint eren inoblidables.

Com a dada curiosa diré que el vaig conèixer en el món de la política. Penso que si en aquest moment fos viu se sentiria fortament decebut, tant pel comportament d’alguns partits, com per la desunió i manca d’entesa que hi ha entre ells. Jordi Llimona era un catalanista de pedra picada. Si bé quan va morir ja tenia 75 anys, va ser una llàstima que no n’hagués pogut viure molts més. Tant en el camp de la política com de la religió crec que hauria tingut moltes coses a dir... i estic segur que la seva presència hauria estat important.

Sant Joan Despí (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia