El lector escriu

Actua la Guàrdia Civil com una policia política?

El Parlament de Catalunya acaba de demanar –per respectable majoria– la retirada de la Guàrdia Civil del territori català. És un text clar. Semblaria que provoquen més angoixa i desconfiança que no pas seguretat a bona part dels ciutadans, almenys, als ulls del nostres representants democràticament escollits. Algú hauria de plantejar-se el perquè, ja que aquestes dades són “fets”.

Probablement hi tenen a veure els informes que se sap que han redactat –i encara escriuen– sobre el que succeeix a Catalunya, en l’àmbit polític i ciutadà. Solen alimentar –convenientment filtrats a certs mitjans ideologitzats– una fantàstica imatge distòpica: per això molts milers de ciutadans semblen considerar-los una “policia política” al servei de certs poders. Se’n desconfiaria perquè no transmeten garanties d’una feina imparcial, com pot haver passat amb els militars en altres èpoques o altres llocs del món.

La pregunta que em faig és: es pot suportar un servei militar de seguretat percebut per molts com una “policia política”? Pe cert, m’he entretingut a llegir, del “Código de la Guardia Civil” (Llei 11/2007), a on es parla de “Neutralidad e imparcialidad” (art. 18 del títol III) i m’he adonat que no el compleixen del tot: per la llengua i les conviccions de les persones sí que semblen discriminar, com a mínim. Quina tristesa!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia