El lector escriu

Una renda bàsica assumible

La proposta, solidària i fraternal, d’una renda bàsica per a tothom cada dia té més acceptació. Les forassenyades diferències que patim avui entre rics i pobres fan urgent aplicar mesures correctores. El risc que algunes persones es conformin amb la renda bàsica i no vulguin guanyar més existeix però és baix. Malauradament la implantació d’aquesta renda topa amb un elevat cost i persones enteses pensen que serà inevitable una implantació progressiva i pressupostàriament assumible. Un primer pas, ja l’ha fet la Generalitat amb la seva renda garantida de ciutadania.

Un altre pas que s’ha d’estudiar per poder estendre la renda a tothom és implantar-la progressivament, per exemple per comarques i començant per les comarques que tenen uns nivells de renda més baixos. Seria una actuació molt solidària i no tindria el risc de rebre persones nouvingudes per mor de la renda. No cal dir que tant de bo hi hagués persones i famílies que volguessin ajudar a augmentar la població de les comarques més deprimides de Catalunya. A poc a poc i en funció de l’experiència i dels recursos, la renda bàsica hauria d’anar arribant a la resta de la població.

Terrassa (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia