El lector escriu

Eleccions i Catalunya

Fa setmanes per no dir mesos que estem en precampanya electoral i és probable que, quan arribi la campanya en si, tot el peix ja estigui venut.

Veig amb pena la talla intel·lectual política i moral dels polítics que es presenten, no estan a l’altura que el moment requereix i em fa la sensació que, davant les enquestes que corren, el 10-N tornaran a quedar més o menys com fins ara.

Felip VI hauria d’agafar per les orelles aquesta colla d’arreplegats que volen governar el país, asseure’ls en una taula i no deixar-los aixecar fins a arribar a un consens, potser amb això el rei prendria més legalitat de la que ara ostenta.

Catalunya perd més força cada dia (quina pena), l’objectiu de tots els partits constitucionalistes, amenaces (155, llei seguretat nacional), estrenyiment econòmic, incompliment d’inversions pressupostades, i per això comptant amb els missatges subliminars del rei pren cada dia més força la paraula República (petita mostra domèstica a Sabadell) si Catalunya aporta el 19% del PIB d’Espanya i el 27% amb exportacions, no veuen que si volen parar la nostra economia Espanya se’n va a can Pistraus.

Tot ve del 2010, el fallit Estatut del Sr. Maragall, el recurs del PP, la recollida de firmes d’en Rajoy a Andalusia, el ribot d’en Guerra i la falta de paraula d’en Rodríguez Zapatero.

No sé el tant per cent que votarà, però per mi si arriba a votar un 58% (350*58%= 203 diputats) només aquests haurien de tenir escó, poden fer diferents % i si no s’arriba al 50%, tots fora.

Els catalans, uns i altres, en el fons estem tips que l’únic argument sigui Catalunya, amb situació i fets falsos que es venen a Espanya per esgarrapar 4 vots. Nosaltres seguim amb la mà oberta, asseguts a la taula, i buscant uns acords que es poden assolir, però repeteixo: la poca talla intel·lectual, política i moral dels que haurien d’asseure’s a dialogar fan que estiguin jugant amb foc i si no van amb compte amb el que diuen i prometen i fan ens podem cremar tots.

Riudarenes (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia