El lector escriu

Responsabilitat

Epictet recomanava la moderació als seus deixebles. Posava l’exemple d’un banquet, i de com calia captenir-se. És obvi que estava parlant de la vida mateixa, alhora que els encoratjava a ser lúcids i a actuar amb respecte envers els altres.

Podem intuir què pensaria el savi estoic sobre el comportament d’algunes persones en seu parlamentària, per exemple. No tot s’hi val per aconseguir una finalitat concreta o per treure’n un rèdit polític. L’excés, l’exageració o directament la mentida soscaven un sistema democràtic, i diuen molt poc d’un mateix. Qui utilitza políticament el terrorisme per fer segons quines comparacions que no tenen ni cap ni peus adopta una actitud incorrecta. Ara, més que mai, són necessaris el civisme i la responsabilitat, per part de tothom. La política, com la vida mateixa, no hauria de prescindir de l’ètica i l’honestedat. Al cap i a la fi, com deia el mateix Epictet: “Ningú no és lliure si no té el domini de si mateix.”

Vic (Osona)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia