El lector escriu

Treballar l’empatia

Posar-se en la pell de l’altre, entendre’l sense jutjar-lo; l’educació en l’empatia és possible, només cal posar-hi voluntat i temps. La capacitat de col·locar-se en el lloc de l’altre és una de les funcions més importants de la intel·ligència, ja que palesa el grau de maduresa i humanitat de qualsevol persona. El valor moral és una defensa, una fortalesa que ajuda a la bona convivència entre els humans; injecta vitalitat i ganes de viure, per a seguir lluitant en un món gens optimista. L’educació hi juga un paper fonamental, no minimitzar els problemes dels altres, valorar-los des del nivell d’afectació que tenim per a ells. “La més bàsica de les necessitat humanes és entendre i ésser entès; la millor forma d’entendre les persones és escoltar”, Ralph Nichols.

Escoltar i compartir és la base de l’empatia; no és pas una qualitat innata en l’ésser humà, s’ha de treballar dia a dia, preocupar-se pel veí (veïna) que passa dificultats, i pateix, abans de voler arreglar el món tot sol. Viure i deixar viure, respectant l’altre, és una bona recepta per a poder experimentar la bona convivència, que tots desitgem. No es pot continuar per la via de la deshumanització que sofrim actualment, cal canviar aquesta llavor per la sembra de bones pràctiques; el pitjor que ens podria passar, com a éssers humans, és perdre l’amor propi.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia