El lector escriu

Els joves i la revolta

Fa temps que no entenc com el jovent del nostre país no es revolta contra el marc social i polític que els toca viure. Però en aquests dies de protesta, més o menys generalitzada, per causa d’una sentència judicial considerada per molts injusta, desproporcionada i irresponsable en una democràcia que es pretén consolidada –un fet que és capaç de desvetllar un liró–, hem observat que determinat jovent ha obert els ulls a la realitat que li toca viure i a la qual els nois i les noies estan condemnats pel que fa al seu futur, no tan sols en l’àmbit econòmic (sous, pensions etc.), sinó en l’ àmbit de les llibertats socials i polítiques que tant han costat d’assolir fins avui.

És per tot això que, deixant de banda els focus de violència àcrata professionalitzada i pagada que sempre actua en les manifestacions pacífiques del nostre poble i que sorprenentment no està degudament controlada per qui té la responsabilitat de l’ordre públic, i si a més hi afegim les actuacions deplorables d’alguns agents de l’ordre, Mossos i Policía Nacional, barrejats –no coordinats– “com s’enyora el senyor Trapero, que va marcar unes línies d’actuació ben diferents als Mossos respecte a la Policía Nacional”, s’ha provocat l’ espurna que ha encès les protestes d’uns joves cansats d’un ordre sociopolític que condemna el seu futur.

Quan els polítics no fan la seva feina, com veiem en el cas del senyor Marlaska, que identifica els joves incendiaris com a independentistes violents, i el senyor Sánchez, que no vol parlar amb el senyor Torra, o quan tots dos posen condicionants a un diàleg polític necessari, estan tancant la via política i donant ales a les protestes generalitzades sense lideratges, un camp abonat a les revoltes.

Quan entendran que posar ordre en les manifestacions pacífiques, tal com van fer els senyors Sànchez i Cuixart, no és res més que actuar amb un sentit de responsabilitat que els honora.

Tant de bo que el seny s’imposi a la rauxa, però la rauxa sempre serà majoritàriament dels joves. S’hi juguen el seu futur.

Montcada i Reixac (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia