El lector escriu

Construcció del parc Natur-Urbà a Palamós

Tot sembla indicar que l’Ajuntament de Palamós executarà el projecte de “parc Natur-Urbà” en lloc d’arranjar i condicionar l’actual camí de ronda. Aquest projecte està pressupostat en un milió tres-cents mil euros i implica la construcció d’una “via” que serà de tres tipus de formigó però que anomenen formigó sauló, entre altres.

També es volen construir miradors, ponts, passarel·les, enjardinaments, etc. amb diferents materials com ara el formigó i l’acer, elements que transformen profundament trams del recorregut i imposen un disseny clarament urbà, amb línies anguloses, geomètriques, que trenquen l’harmonia i equilibri de l’entorn natural.

El projecte, pretesament ambientalista, primer intervé en la natura de manera urbanística, artificialitzant-la, i després vol renaturalitzar-la. Sembla que es tracti de construir una mena de parc temàtic, en el qual la naturalesa queda separada de les persones com si fos una gran pantalla que es pogués veure des d’un lloc còmode, artificial i que divideix clarament en dues parts les pinedes i el bosc, de la costa i del bé cultural d’interès nacional que és cala s’Alguer.

Per caminar a prop del mar i gaudir d’aquest paratge únic de la Costa Brava no es necessita tanta desmesura.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia