El lector escriu

Teranyines del silenci

De les disset comunitats –autònomes?, res a veure amb un estat federal–, dotze reben més del que aporten, i això no només és excessiu, sinó que demostra una falta de responsabilitat política, empresarial i col·lectiva. Un veritable autonomisme exigeix responsabilitat i treball pel progrés. Exigeix un canvi social. No es poden comprendre i tractar els problemes contemporanis si persisteixen les etiquetes tradicionals i els eslògans desgastats d’èpoques anteriors.

Per què hi ha dotze comunitats que reben més del que aporten, i a sobre algunes encara tenen superàvit? Ningú no ho sap. Silenci tant del govern de l’Estat com dels autonòmics, la qual cosa provoca un greu desequilibri econòmic i social, principalment a Catalunya, que ja no pot aguantar tanta irresponsabilitat i insolidaritat. També ho provoca a Europa, que ha tornat a renyar l’Estat espanyol pel seu esborrany pressupostari.

Cap estudi, cap informe del govern de l’Estat, cap mesura correctora tampoc d’aquestes comunitats, les seves universitats, els organismes econòmics i les organitzacions empresarials.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia