El lector escriu

25 anys de la Coordinadora d’ONG i del 0,7%

Poc per celebrar, molt per agrair, encara massa per fer. Realment, estem per celebracions? Celebrar, sí, sempre que siguem capaços de deixar dir i fer l’esforç d’escoltar fins i tot allò que no ens agrada i ser capaços d’aprendre de les veus discrepants. La Coordinadora d’ONG de les comarques gironines durant aquests 25 anys ha sabut coordinar, facilitar, estimular milers d’iniciatives que els col·lectius de base hem anat realitzant.

Molt per agrair.

Sí. Moltes veus, molt diferents, aparentment contradictòries, però més aviat complementàries. Voldria destacar el comiat de dos entranyables amics humanistes: l’1 d’octubre fou en Xavier Joanpere Olivé, conegut lluitador de les causes pendents i obertes i màxim exponent de la campanya de l’Agenda Llatinoamericana Mundial al Tarragonès. L’altre, en Quim Pla Gallart, fou el passat 21 de gener. En Quim va posar l’embrió de la campanya “El 0,7%, una qüestió de justícia” en la presentació a Arbúcies, l’any 1981, on l’Ajuntament d’aquest petit poble, amb l’alcalde Jaume Soler Pastells, assumiria com a pròpia la campanya i més endavant s’estendria a tot el país.

Per això podem estar agraïts a centenars de persones anònimes que han contribuït, des de molts llocs i punts de vista, a consolidar allò que ens uneix a tots: aconseguir que les persones puguin viure amb dignitat.

Encara massa per fer.

És ben difícil assumir responsabilitats. Però la nostra ment està dotada amb les eines necessàries per aconseguir-ho, però amb la confiança en els altres, que és la base de la convivència; és el fonament de l’ètica. Compte!, el virus del poder té un potent antídot: la humilitat. 25 anys i més en modest peu de lluita.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia