El lector escriu

Mediterrani subtropical

És evident que el clima ha canviat aquests darrers anys, a tota la costa mediterrània ha augmentat la temperatura i ha donat com per art de màgia diversitat de cultius com alvocats, mangos, papaies..., típics de zones més tropicals.

Possiblement l’escalfament progressiu de l’aigua del mar farà que les borrasques siguin més extremes i ens portin huracans semblants als del Carib.

És per això que s’hauran d’adoptar mesures de prevenció, canvis socials i polítics que ens ajudin a adaptar-nos als nous temps.

Una manera econòmica per salvar el delta de l’Ebre seria provar d’introduir els manglars que actualment salven dels huracans les costes de Florida i les Bahames, entre d’altres. També, però més cara i ràpida, seria la construcció d’un escull artificial submergit davant del delta amb una rima de grans tubs posats perpendiculars en direcció a les ones, que no les aturaran però sí que absorbiran gran part de la seva força. La combinació de les dues solucions, primer l’escull i a continuació els manglars, seria ideal.

Lloret de Mar (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia