El lector escriu

Mans Unides 2020

Diumenge, 9 de febrer, es va celebrar arreu la campanya contra la fam liderada per Mans Unides. El lema per a aquest any és: “Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu.” Ben atractiu per fer-nos prendre consciència de la relació entre la lluita contra la pobresa i la cura del planeta, la nostra “casa comuna”. Aspecte que ens recorda, amb molta insistència, el papa Francesc en la seva exhortació apostòlica Laudato si, sobre la necessitat d’una conversió ecològica integral.

El model de vida dominant amb un excés de consumisme provoca molta pobresa que pateixen les comunitats més vulnerables. S’ha de posar fi a la cultura del malbaratament i trobar un sistema que sigui sostenible i tingui en compte les conseqüències mediambientals. Hauríem de sentir-nos cuidadors en lloc d’amos i dominadors del món. Les nostres accions o omissions afecten moltes persones a qui no se’ls respecta els seus drets. És intolerable les situacions d’ injustícia i desigualtat que encara persisteixen a ple segle XXI.

L’ONG Mans Unides, que fa més de seixanta anys que lluita contra la fam i promou el desenvolupament humà integral i sostenible dels pobles més empobrits, ens convida a col·laborar. Les nostres aportacions serviran per a portar a terme diferents projectes de millora de la situació de vulnerabilitat a què estan sotmeses moltes persones. Cada diòcesi en té d’assignats. El que es pugui realitzar és a les nostres mans.

Ventalló (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia