El lector escriu

Dones, passat i present

Som alumnes de 4t d’ESO de l’institut Salvador Espriu de Salt, del grup A. Aquests dies hem descobert què van significar els feliços anys vint i el crac del 29 per a la societat nord-americana i com tot va desencadenar en una Gran Depressió que es va expandir arreu del món. Entre tots, hem fet un exercici en què comparàvem el passat amb el present.

Ens hem adonat que les dones van protagonitzar bona part de la vida social, però no de la política, tot i que en el 1920 van aconseguir el dret a votar.

A principis del segle XX, les dones nord-americanes estaven encara molt lluny de l’emancipació i la llibertat, cosa que avui dia és un fet normalitzat. Escassíssimes dones tenien la possibilitat de gaudir d’una vida social pública. L’accés a la cultura era gairebé nul i el fet que poguessin ser independents ni tan sols es plantejava. Les dones que accedien a la cultura eren les que naixien en famílies burgeses o benestants. Algunes d’elles es dedicaven a la literatura i altres optaren per la pintura. En canvi, a partir dels anys vint, les dones van començar a participar de la vida social i cultural d’una manera diferent.

Ara les dones es continuen manifestant per la igualtat de gènere i encara hi ha grans manifestacions sobre els drets de les dones a tot el món. En moltes parts del món encara existeixen desigualtats brutals entre els homes i les dones.

Salt (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia