El lector escriu

Eleccions, sobres i paperetes

Es diu que hi haurà eleccions. S’ha parlat molt de l’estalvi de paper. Segur que hi ha diverses maneres per no malgastar-ne tant. Es parla fins i tot del vot per correu electrònic. Segurament s’arribarà a aplicar aquesta fórmula, però mentre això no arriba, jo faig la proposta següent.

Eliminar els sobres, com es pot fer? Doncs en un extrem de la papereta que hi hagi una petita part d’adhesiu i que, en doblegar-la a la part oposada, hi hagi una altra part d’adhesiu que només quedi enganxada amb l’altre punt oposat (tècnicament és molt fàcil de fabricar i té un cost insignificant). Segur que algú que és de l’ofici, quan llegeixi això, ja tindrà la solució tècnica que es pot aplicar. Si no hi hagués aquest tipus de pega i no portés res, a l’hora de votar es podria veure el vot de la persona quan el dipositaria a l’urna, ja que encara que la papereta estigués plegada, a l’introduir-la o un cop a dins, el paper es podria obrir una mica i quedaria al descobert el vot, i se’n perdria l’anonimat, cosa que s’ha de respectar. Aquest sistema també seria d’agrair pels components de la mesa, ja que s’estalviarien temps pel fet de no haver d’obrir sobres.

Jo sé que d’aquesta proposta no en faran cas, però és perquè els responsables vegin que hi ha persones que pensen. Per poder estalviar, segur que hi ha fórmules en quantitat i molt millors que aquesta.

És per això que convido les persones que tenen el bon costum de pensar (coses positives) que exposin les seves idees, ja que alguna d’elles es portarà a la pràctica, i en sortiran propostes que no es podran obviar. Si us plau, penseu, si no fos així ens passaria com al personatge de la cançó d’en Serrat El drapaire, que en una estrofa diu: “Mai no tens temps per a pensar…” Jo penso que qui no pensa està exposat permanentment a la manipulació. Això agrada molt a les classes manipuladores. Penseu, penseu si us plau, i que les vostres idees vegin la llum, això segur que és bo per a tothom. Ja heu vist que això de pensar és enriquidor. Es comença parlant de votacions (estalvi de paper). Ja hi ha algú que té més d’una idea per exposar. Endavant.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia