El lector escriu

Srebrenica, 25 anys i Vukovar?

L’any 2008 vaig viatjar pel meu compte a Zagreb, Vukovar, Srebrenica, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Split, Zadar i altres. Feia 13 anys d’aquella guerra, espill de l’Europa actual.

Srebrenica, la petita vall plena de tombes d’innocents i cases després de 13 anys fumejant o en ruïnes. Potocari, un monument a la barbaritat comesa el segle passat per Europa i la resta dels països que es fan dir democràtics, en aquells dies, 8.530 persones trobades en foses comunes, al cap de poc dies 300 més, i segueix.

I Vukovar? Poble croat, tres mesos assetjats per Sèrbia. Resum: destrucció total de la població, més de 3.000 moren defensant casa seva, l’hospital derruït, ara un petit museu de l’horror on s’emportaren els ferits i el personal clínic a uns kilòmetres del llogaret i foren, els uns massacrats, els altres abans de morir martiritzats i tots sepultats en foses comunes tapades en cal, estil GAL.

I tots aquests crims, Srebrenica com Vukovar, sota el vistiplau d’un tal Solana, el del nas vermell, socialista molt amic de Felipe González i dels governs d’Alemanya i França en especial.

Aquests que avui volen destruir monuments per oblidar fets seria bo que fessin a l’invers, promocionar les visites explicant la veritat.

Vic (Osona)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia