El lector escriu

Arbres sí, gespa no!

En aquests dies de canícula cada cop més habituals, quan camines sobre l’asfalt roent dels carrers i les voreres, t’adones del valor que té l’ombra d’un arbre, si és que el trobes.

Malauradament, bona part dels nostres ajuntaments –a les escasses “zones verdes” de què disposem– tenen preferència a invertir-hi en plantació de “floretes” i gespa, i no pas d’arbrat que creixi i doni ombra.

El nostre no és el clima dels països nòrdics, és un clima molt més càlid i per mantenir la gespa en condicions cal invertir en instal·lacions de reg automàtic i mà d’obra.

Amb els mateixos litres d’aigua i aquestes inversions, es podrien plantar arbres d’ombra, plàtans, lledoners, til·lers... que només necessiten aigua els dos primers anys i, un cop adaptats, el benefici per al ciutadà és molt més gran que el que ens ofereixen quatre floretes i uns metres de gespa rostida.

Peratallada (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia