El lector escriu

La saba d’una societat lliure

La carta signada per prop de dos-cents intel·lectuals nord-americans en què es denuncia la deriva d’“intolerància” de l’activisme progressista nord-americà cap a les idees discrepants, també critica amb duresa l’estil de Donald Trump, i recorda que el lliure intercanvi d’informació és la saba d’una societat lliure.

Aquest intercanvi es veu cada vegada més limitat pels que estan obstinats a assenyalar els dissidents, posar vetos o fins i tot atemptar contra el passat enderrocant estàtues.

Com aclareix la missiva, la manera de confrontar les idees és l’exposició, l’argumentació i la persuasió, no el silenci o l’expulsió de la societat dels que les propugnen. Enfront de les tendències de radicalització que fragmenten i polaritzen les societats democràtiques, és d’agrair que intel·lectuals de diferent signe recordin que hi ha referències límit com la necessitat de la veritat i la dignitat inalienable de les persones.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia