El lector escriu

‘Mortadelo y Filemón’

Arran dels afers d’espionatge a adversaris polítics catalans (Pegasus, Waterloo, Alemanya, Finlàndia, Suïssa, les urnes de l’1-O) he consultat les llistes i biografies dels espies internacionals de més renom, als segles XIX i XX.

A la llista n’hi ha tres de catalans, nascuts a Barcelona. El primer d’ells és Domènec Badia Leblich, arabista conegut com a príncep Alí Bei l’Abbassí. Va ser el primer cristià que es colà en pelegrinatge a la Meca i va sobreviure per contar-ho. Un altre fou Jaume Ramon Mercader del Río, militar, agent secret, espia i assassí de Trotski, a Mèxic. El tercer va ser Joan Pujol i Garcia, de nom en clau britànic Garbo i de nom en clau alemany Arabel, que fou un agent doble que desenvolupà un paper clau en l’èxit del desembarcament de Normandia al final de la Segona Guerra Mundial.

Els únics espies o agents secrets espanyols amb cert renom internacional que he trobat han estat Mortadelo y Filemón i Anacleto, agente secreto, personatges creats i nascuts a Barcelona, també.

Gualta (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia