El lector escriu

Tu també, Rahola?

Al FAQS del 26 de setembre la Rahola va arrencar amb una frase gramaticalment incorrecta. Referint-se al rellotge alarma que utilitza la Cris Puig per mesurar el debat, va dir: “Se li cau.” Després, referint-se als Jordis, comenta: “...per haver-se pujat als cotxes.”

Després va continuar amb la seva eloqüència, argumentant i responent àgil i incisiva, amb la correcció lingüística habitual.

Que el català perd terreny a la mateixa velocitat que avança el canvi climàtic, és tristament cert. Que a l’escola, malgrat els esforços, no aconsegueixi imposar-se a la comunicació habitual entre alumnes, ja és greu. I que a la universitat sigui cada cop més minoritari, també. Que al carrer sentim converses i veiem rètols que ens fan esgarrifar i que van a pitjor, ja és un mal símptoma. Que als mitjans de comunicació se’ls escapi llenguatge col·loquial incorrecte, és preocupant.

Però no pot ser que algú, com en aquest cas la Rahola, es deixi influenciar per aquests mals usos. Rahola, tu precisament, no.

No podem permetre que es continuï empastifant la llengua amb el “se li” a tot arreu i obviant els pronoms “hi” o “en” allà on caldria. Nefast!

Que als nous catalans els costi aprendre-la, és comprensible. Que els catalans de tota la vida desaprenem el que ja teníem incorporat, no. Si us plau, no malbaratem el català!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia