El lector escriu

Art sacre

El dia 6 de març del 2021, han eixit 42 obres d’art del Museu de Lleida cap al Museu de Barbastre. S’afegeixen a les 28 obres del total de 111. Ara el Bisbat d’Osca, també, reclamarà tres obres d’art al Museu de Lleida, de tres parròquies, que van formar part de la diòcesi de Lleida fins al 1954. L’escriptor Carles Porta ha advertit del precedent que provoquen aquests fets: “Catalunya cau sempre primer per Lleida.”

Eugeni Casanova va publicar l’any 2008 el llibre El complot, sobre la trama en la segregació del bisbat de Lleida i el litigi de les obres d’art. El Vaticà va dictar el 15 de juny del 1995 un decret pel qual cedia més de la meitat de la diòcesis de Lleida a la veïna de Barbastre, malgrat vuit segles llargs d’història. Total: 111 parròquies.

Finalment, una ofensiva contra l’Església catalana, que va culminar en “l’esberlament de l’arquebisbat de Barcelona i el nomenament de bisbes adequats a gairebé totes les diòcesis”. L’entronització del papa Joan Pau II, candidat de l’Opus Dei, va ser el moment escollit per llançar una ofensiva definitiva contra Catalunya.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia