El lector escriu

El Sr. Cercas i les elits

Fa pocs dissabtes, l’escriptor Sr. Javier Cercas va anar de convidat, juntament amb el director teatral Sr. Àlex Rigola, al programa Preguntes Freqüents perquè aquest escenifica l’argument del llibre Anatomía de un instante, publicat fa uns anys per l’escriptor. En l’entrevista, i entre altres afirmacions, fa una defensa aferrissada del rei emèrit i del règim del 78, que va parar el cop de 1981, bla, bla, bla amb expressió d’ell; res de parlar de corrupció de l’exmonarca, i es va despenjar amb una asseveració que sembla que és l’argument de la novel·la Terra Alta i de la segona part d’aquest primer que s’ha publicat fa poc que porta per títol Independencia (en castellà).

Amb el seu accent gironí, per bé que va venir amb quatre anys des d’Extremadura, l’asseveració no és altra en boca d’un dels personatges de la novel·la que l’anomenat procés català fou cosa de les elits econòmiques barcelonines i catalanes en general. Hosti, tu! No dona noms de cap elitista. Es refereix a CaixaBank? Al Banc de Sabadell? Al Círculo Ecuestre? Al Cercle d’Economia? A Esade? Al Grup Godó? A l’Editorial Planeta de la família Lara, on li publiquen els llibres? És una novetat que el procés tingués aliats tan poderosos. Les entitats bancàries i Editorial Planeta foren els primers a traslladar les seus socials de les empreses fora de Catalunya l’octubre del 2017. És una pena que no hagués dit cap nom d’aquesta elit. Potser algun personatge d’un nou lliurament d’aquesta trilogia novel·lística ens en farà sabedors.

Blanes (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia