El lector escriu

Elisenda Paluzie i l’1-0

No estic d’acord que el referèndum per a la independència ja es va fer l’1-0 del 2017, tal com afirma la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a El Punt Avui del passat 5 de setembre, perquè aquest referèndum, ens agradi o no, era il·legal.

Com a conseqüència d’aquest fet, només hi va haver una participació del 43% del cens electoral i el sí obtingué al voltant d’un 90% dels vots. Uns resultats que de cap manera reflecteixen la divisió realment existent a la societat catalana sobre aquest tema.

Votaren a favor del sí uns 2.286.217 persones (un 43% del cens) i del no, unes 177.547 persones (un 7,8%). Algú es pensa que en un referèndum legal haurien votat contra la suposada independència tan sols menys de 200.000 persones?

El referèndum de l’1-0 fou, al meu entendre, un gran acte de resistència i de desobediència civils d’una bona part de la població catalana, quelcom realment admirable i que a mi, com a català, m’omple d’orgull, però no és cap “mandat democràtic” d’obligat compliment.

Per a fets tan transcendentals i sensibles com el d’una presumpta independència, calen pactes i consensos molt més amplis i transversals que no pas el 52% dels vots del passat 14-F, el qual, amb prou feines, representa un milió i mig de persones. I si no entenem això és que no coneixem la realitat del país on vivim!

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia