El lector escriu

La vacuna

No soc antivacuna, no soc negacionista, no soc plandèmic, no soc conspiranoic, no soc especialista sobre el tema, però, això sí, tinc dubtes sobre l’ús abusiu de la vacuna de la Covid. La vacuna de la Covid atenua els efectes de la malaltia i evita les patologies greus que col·lapsen els hospitals i provoquen les morts. Per aquest motiu és aconsellable la vacunació de tot aquell que presenti algun tipus de patologia o immunodeficiència o fragilitat, especialment les indicades pels especialistes. En canvi aquesta vacuna no evita el contagi, tot i que el redueix, i alhora dificulta o impossibilita la immunitat de grup. Així doncs, ens trobem una població vacunada que transmet la malaltia de manera inconscient perquè és asimptomàtica o bé perquè confon els símptomes lleus amb un refredat. El curs escolar de l’any passat va demostrar, sense les vacunes, que les escoles són un lloc segur. Si obliguen a vacunar els nens, l’escola pot esdevenir un focus de positius asimptomàtics. Les mesures més eficients davant el contagi són les mascaretes, la higiene, la ventilació i la distància.

Aquestes mesures, especialment les mascaretes, dificulten la comoditat del dia a dia i és més fàcil que les persones vacunades relaxin aquestes incomoditats. Tot i la tecnologia actual, que ha fabricat aquesta vacuna en poc més d’un any, no he sentit a parlar de cap tractament efectiu ni estratègies davant els símptomes més o menys greus que permetria evitar les vacunacions massives de la població sana i així assolir la immunitat de grup. Amb aquesta vacuna el virus segueix circulant i pot mutar cap a noves variants. Tot plegat barrejat amb una excessiva informació que genera certa desinformació i provoca inseguretat a qui no veu clar l’ús excessiu de la vacunació de la població sana.

Figueres (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia