El lector escriu

La inversió en salut és prioritària

A les filles del deu Asclepi, Higiea, Panacea i Iaso, la mitologia grega els atorgà diferents poders divins per salvar vides. Les deesses Panacea i Iaso dominaven els remeis i les cures, antecedents llunyans de les desenvolupades ciències mèdica i farmacèutica, que ens permeten curar-nos quan estem malalts. Per contra, el progrés de la salut, de romandre bons, atribuïble a Higiea, resta encara poc desenvolupat, perquè, com és sabut, a més dels coneixements mèdics cal el concurs de tots els sabers: urbanístics, paisatgístics, econòmics, històrics, filosòfics... per conviure harmoniosament en bona salut.

Oh, com m’agradaria que els governants en fossin conscients! Ja és hora que inverteixin coratjosament en salut emprenent mesures participatives, igualitàries i integradores. Això és, fent polítiques actives d’autorealització sustentable per a tothom i en passiva... que intervinguin el campi qui pugui del mercat. Hauríeu d’aprendre a escoltar i a interpretar i endegar amb urgència allò que la gent necessitem: tenir salut i autonomia (Doyal i Gough) per poder participar creativament en la societat on vivim.

Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia