El lector escriu

Impost de successions a Catalunya

Es veu que a Catalunya estaquem els gossos amb llonganisses. Vist això, el govern de la Generalitat es permet punxar els catalans amb uns impostos que en altres autonomies han suprimit o els han rebaixat. Aquí som més llestos, més guapos o més burros, per això paguem més. Compte amb l’impost de successions, que torna a ser estratosfèric. El maig del 2020, per iniciativa de la CUP i ERC i amb el suport de Junts varen tornar a apujar aquest impost, en plena pandèmia, amb nocturnitat i traïdoria. I, sobretot, a partir de l’1 de gener del 2022, quan es comencen a aplicar els valors de referència (valors de mercat) donats pel cadastre als immobles. Amb aquest canvi a la llei, una persona que hereti immobles, a partir d’aquesta data, pot pagar tres vegades més que la que hagués heretat el 31 de desembre del 2021, és a dir, un dia abans. Totalment escandalós. Però aquí ningú diu res. Tothom paga i calla. I anem votant aquests partits que van collant les classes baixes i mitjanes amb impostos totalment abusius.

Ja fa temps que el Parlament de Catalunya està dominat pels partits d’esquerra. I Junts, que en teoria seria un partit més de centre (antiga Convergència), els va rient les gràcies. Tot sigui per eixamplar la base, diuen. I jo em pregunto, eixamplar la base per a què ha servit? Ara Junts s’ha adonat del seu error i ha promès en el seu programa que quan tingui majoria al Parlament suprimirà l’impost de successions i patrimoni. Però, mentrestant, els catalans i catalanes que gosin heretar algun immoble que vagin preparant la cartera.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia