El lector escriu

Una altra Espanya?

Quan escric aquestes línies, l’actriu madrilenya Natalia Sánchez coprotagonitza una obra de teatre a Barcelona. Fins aquí res d’extraordinari. La notícia, però, és que la intèrpret desenvolupa –segons tinc entès– el seu paper íntegrament en un català notable que, per si fos poc, ha après en molt poc temps. És un fet destacable, però no pioner, ja que molts artistes espanyols (no catalans) –i sobretot cantants– ja havien gosat exhibir el seu talent en català, com bé testimoniegen, per exemple, un munt de cançons dels discos de La Marató de TV3. Tot plegat és una alenada d’aire fresc, que podria extrapolar-se a la idiosincràsia de molts espanyols (no catalans) que no secunden la barbàrie colonialista, el franquisme, Vox, l’aporellismo, el Toro de la Vega... És una altra Espanya, potser no còmplice amb el fet català, però sí més comprensiva, amatent i tolerant amb la diversitat identitària.

Si, al capdavall, no s’assolís tot el sobiranisme anhelat per molts catalans, potser valdria la pena enderrocar murs i bastir ponts amb aquells que almenys tenen la delicadesa d’intentar entendre’ns. Encara que, ben mirat, potser nosaltres hauríem de fer l’esforç d’explicar-nos millor.

Badalona (Barcelonès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia