El lector escriu

Coeduquem tots i totes a la vegada i a tot arreu

La coeducació no acaba de calar a les escoles per la mateixa raó per la qual hi ha un moviment que lluita per la igualtat des de fa 300 anys i encara no la tenim. El sistema patriarcal és tan antic, tan fort i tan intens que tampoc vol fer “ni un pas enrere”. La característica més potent del sistema patriarcal és la seva capacitat camaleònica, i el seu poder de transformació és proporcional a la fortalesa del feminisme. Per les dues bandes tota acció té una reacció. Les violències en totes les seves formes irrompen, en aquesta quarta onada del feminisme, si més no, no amb menys cruesa que en altres moments; els tentacles de la manosfera i els incels s’escolen per totes les escletxes; i la hipersexualització es confon amb empoderament. Evidenciem sostres de vidre i terres llefiscosos, parlem de càrrega mental i corresponsabilitat, visibilitzem dones que han escrit la història des de la foscor, implementem programes perquè les nenes estudiïn disciplines STEM, posem en relleu tasques de cura i bones masculinitats, i estudiants s’organitzen en Tropes per la igualtat.

Alhora un nen de P5 no pot vestir-se de princesa per pressió dels seus petits companys; adolescents consideren les gelosia una demostració d’amor i el feminisme, una conspiració; el 20% dels espanyols pensen que no hauria de ser delicte obligar la seva parella a tenir relacions sexuals, i ens envaeixen esgarrifoses xifres de violacions i assassinats per part de grans… i ara ja també d’uns quants adolescents. Ens necessitem ben alerta cada dia, tots i totes a la vegada i a tot arreu.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia