El lector escriu

El preu d’ignorar la salut mental: fem una crida a l’acció

En ple segle XXI, els problemes de salut mental de veritat són subestimats o passats per alt en comparació amb altres problemes de salut física? La resposta és sí, i a més aquesta manca d’informació és la que repercuteix en la manca d’educació sobre el tema, i resulta en persones que no busquen ajuda quan en necessiten i en la manca de consciència.

Prenguem com a punt de partida totes aquelles persones que tenen por de buscar ajuda perquè temen ser jutjades o etiquetades; és el resultat de la idea errònia que la salut mental és un signe de debilitat o incompetència, cosa que dificulta encara més buscar els tractaments i suports necessaris. És hora que se li doni la importància que té. Necessitem començar a tractar la salut mental com un problema de salut vital existent. Que es treguin els tabús i que es comencin a proporcionar recursos, educació i consciència. No pot ser que sigui encara una assignatura pendent per als joves. No podem permetre que no s’ensenyi a gestionar i manejar els desafiaments emocionals amb què s’enfronten dia rere dia sense saber abordar-los. Posem-hi mitjans; la salut mental és la que mou el futur que ens espera.

Terrassa (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia