El lector escriu

Discriminació o insult

L’altre dia en un camp de futbol, on una part de la grada del grup contrari va aclamar amb insults i crits un jugador negre del Real Madrid, Vinícius, em va sorprendre la reacció, la popularitat. Als mitjans de comunicació s’ha anomenat discriminació, però què és discriminació? Segons l’acadèmia de la llengua catalana, la paraula “discriminació” significa separar o veure diferència entre dues coses, i llavors afortunadament això ho fem cada dia. Però el cas del jugador de què hem parlat no té res a veure amb discriminació, però sí amb l’insult. L’insult és un complex d’inferioritat de l’insultant contra l’insultat, i l’acció de l’insultant està molt relacionada amb la conducta que adopti l’insultat: si l’insultat no s’immuta, l’insultant dobla l’acció per agreujar l’insult, si és que les circumstàncies l’hi deixen fer, perquè en un camp de futbol l’insult pot ser només verbal.

L’altre dia vaig veure a la televisió un grup que es manifestaven al carrer contra l’alcaldessa de Barcelona, Ana Colau, i li cridaven insults com ara “filla de puta”. La insultada no podia dir res perquè, primer, no era al lloc i, segon, encara que hi hagués estat, no s’hauria enfrontat amb tota una multitud; això sempre és el que de l’insultant o l’insultat s’ha d’avaluar.

De totes maneres, va tenir més ressò comunicatiu pels mitjans de comunicació i federacions, fins i tot internacionals, el cas del jugador, per racisme, pel fet de ser negre, que el de l’alcaldessa, per haver insultat la mare.

Tossa de Mar (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia