Opinió

i ara què, urbanita?

Expulsions o repatriacions?

Si el general
De Gaulle ressuscités, segur que li picaria el cul, a Sarkozy

L'expulsió dels gitanos romanesos i búlgars de França obre un precedent que no sé si podrà generar jurisprudència. Quan els liberals van començar a parlar de la lliure circulació de persones, no crec que s'imaginessin que la cosa derivaria en la festa actual. Un país tan marcat per l'emigració com França –resulta difícil veure jugadors blancs en les seleccions de futbol o bàsquet– ha reaccionat de la manera folklòrica tan representativa de Nicolas Sarkozy, que també és d'ascendència centreeuropea, ves per on.

No sé si les mesures d'expulsió o repatriació han estat gaire efectives, però han servit per obrir la caixa dels trons. Uns han parlat dels anys nazis en comparacions ben tronades i uns altres han apel·lat a uns valors que no apliquen. Consulto des de la bola de vidre televisiva el meu oracle favorit, la vestàlica Pilar Rahola. Com sempre, té raó. Sobretot quan diu que no s'ha de confondre l'individu amb el grup quan es parla de la delinqüència associada a determinat tipus d'immigrants. D'altra banda, em van relaxar les paraules de Juan de Dios Ramírez Heredia quan va explicar que els gitanos expulsats i indemnitzats per Sarkozy havien començat a tornar a França. L'anècdota és més divertida que tot el debat. Sarkozy treu del paradís els gitanos amb avió, els gitanos amb la indemnització ho aprofiten per visitar els seus familiars al país d'origen i tornen en autobús a França. Podríem aprofitar-ho i demanar als nostres presidents que ens expulsi a tots plegats, sortim uns dies de vacances i tornem a les ciutats contents de l'experiència intolerant.

Mentrestant l'histriònic Berlusconi dóna suport a l'histriònic Sarkozy i a Brussel·les fan de nou un exercici de castedat. Si el general De Gaulle ressuscités, segur que li picaria el cul, a Sarkozy, com a un nen entremaliat. Defensa França i Europa expulsant els gitanos? Considera Romania i Bulgària com a europees o europees de segona categoria? Són europeus, els gitanos? Si se separés un metre d'ell mateix, segur que no podria evitar veure's com un racista. O com en diríem del que fa?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.