Opinió

Una reflexió per al dia de reflexió

Les normes electorals dicten que demà dissabte és dia de reflexió. De què ha servit la campanya? Ha estat tot previsible? Per què no hi hagut un cara a cara? Per què només hi ha hagut un debat de candidats? De què han servit uns vídeos ingenus i bastos? Per què hi hagut menys gent als actes electorals? On eren els candidats que no tenen representació parlamentària a les ràdios i televisions públiques? Per què han servit els blocs electorals? És difícil analitzar tot això i més coses de la campanya a les eleccions al Parlament en el dia anomenat de reflexió. En tot cas és urgent i necessari revisar-ho tot plegat. Caldrà que els polítics s'asseguin per elaborar una llei electoral pròpia, que Catalunya encara no té després de trenta anys d'autogovern.

Aquesta nit s'acaba aquesta llarga campanya que a la pràctica va començar abans de l'estiu. De fet ha quedat demostrat que la legislatura va deixar de tenir sentit el dia que es va conèixer la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i després de la manifestació del 10-J. Amb tot, cal anar a votar. La majoria ho té clar. Els ciutadans són madurs. Hi ha prou informació i en cas de no tenir-ne prou sempre és vàlida la dita que cal fer servir la intuïció i preguntar-se què convé fer abans d'emetre el vot. A quin candidat li compraries un cotxe de segona mà?, per exemple, un clàssic de les preguntes electorals.

Demà és dia de reflexió a Catalunya. Reflexió de la ciutadania i de la classe política que estarà fent les seves valoracions amb una orella escoltant el revoltat panorama internacional i amb l'altra a la reunió que hi haurà a La Moncloa, on el president del govern ha convocat trenta dels principals empresaris espanyols. Diuen, encara que no tothom ho té clar, que de Catalunya, anant a la reunió la gent de La Caixa seria com si hi anessin els set milions d'habitants... Zapatero, després del fracàs amb els sindicats i la patronal que va portar a la vaga general del 30-S, voldrà convèncer els elegits d'una qüestió òbvia per a la majoria d'empresaris: que per tirar endavant calen menys beneficis i més inversió a les grans empreses. Una gran reflexió per fer el dia de reflexió...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.