Opinió

L'ombra del debat és allargada

El proppassat dimecres, El Punt publicava un interessant article de Sixte Moral, diputat socialista al Congrés, en què expressava el seu punt de vista sobre el perquè del darrer fracàs del PSC i els eixos per recuperar el tremp socialista en la societat catalana. Una aportació important en el debat necessari, al qual potser només sobrava la desqualificació que Moral fa als que subministren “carnassa per anar fent” i converteixen el debat intern en un safareig generalitzat. Segur, acusa els altres del mateix que ell fa, si bé les seves propostes poden considerar-se una excel·lent aportació a la controvèrsia.

Talment, el debat sobre el futur dels socialistes catalans és un tema obert, quan parteix del poder polític que ha ostentat, i encara manté, el PSC, de tal manera que els èxits i fracassos de les seves propostes han repercutit sobre el conjunt del país. És la desafecció al vot socialista la que ha trasbalsat les diverses famílies del PSC i quan, des l'elecció de Maragall a l'actual desfeta, mig milió de votants han deixat de confiar en la fórmula, vol dir que hi ha molta gent que pot dir-hi la seva, en la construcció d'un socialisme català de futur, renovat i engrescador.

En l'article de dimecres, Sixte Moral parla que “caldrà aprofundir en els registres democràtics i veure com podem canviar les estructures clàssiques d'un partit polític”, i parla de la permeabilitat i la transparència. Aquesta és la qüestió: saber obrir el debat a la societat catalana, sense amagar les pròpies mancances, i escoltant els desitjos d'una franja important de la ciutadania que espera una socialdemocràcia forta i ben estructurada, al servei del país i les institucions que el representen. En el debat, no cal amagar les diverses propostes que poden entrar en la confrontació, de tal manera que en la transparència, fins en les contradiccions, es pugui intuir el valor de futur que treballi i acordi el partit socialista.

La controvèrsia és oberta; l'expectativa, important, i cal acceptar que l'ombra dels diversos moviments socialistes és allargada, des de les aportacions intel·ligents fins al safareig desvergonyit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.