Opinió

PLAÇA MAJOR

Millorar l'ensenyament?

Aquest any tindrem 12.000 alumnes més i els mateixos mestres i professors. Aleshores, com es pot millorar l'ensenyament amb més alumnes i menys professors?

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ens comunica a tort i a dret que el seu objectiu consisteix a millorar l'ensenyament. És de lloar que la seva prioritat sigui reduir el fracàs escolar, d'un 30% actual al 10% el 2020. Voler trobar solució al problema que tenim en aquest terreny és molt positiu.

Aquests objectius són totalment encomiables. El que no sembla, però, tan encertat són els mecanismes per aconseguir-los. Recuperar els exàmens de setembre per al curs que ve, és allò més adequat? Als anys noranta, un govern de CiU els va eliminar i va apostar per l'avaluació continuada. Per què ara tornem a implantar allò que vam suprimir? La senyora consellera ho haurà d'explicar molt bé per tal que els pares , professors i mestres ho entenguin i ho vegin positius

Fins ara no sabem cap més mesura que ens permeti obtenir una millora de l'ensenyament primari o secundari. Més aviat tot són notícies que ens porten a la preocupació. Aquest any tindrem 12.000 alumnes més i els mateixos mestres i professors. Això, si no hi ha baixes per malaltia, maternitat o jubilació. Alguna d'aquestes baixes, segons ens ha anunciat la consellera, no se substituirà. Aleshores com es pot millorar l'ensenyament, amb més alumnes i menys professors?

Es paralitza la construcció de la majoria de centres i col·legis programats per ser acabats durant aquest curs. Es pot millorar l'ensenyament si els alumnes i ensenyants continuen als barracons de l'any passat i els que s'hauran de fer aquest any?

Se suspèn la digitalització i la distribució d'ordinadors per alumne. Suposarà aquesta determinació una millora de l'ensenyament?

Es redueix un 20% els diners destinats a manteniment, llum, calefacció... Si tot això és cert, que sembla que sí, com pot dir la senyora consellera que la prioritat del seu departament és millorar substancialment l'ensenyament? Ningú no s'ho pot creure. Segurament, ni ella mateixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.