Opinió

La contra

Assemblea a la vela de Titus

La presentació de Gent de la Penya agafa l'aire d'assemblea de socis, amb crítiques i retrets, d'una banda, i missatges il·lusionadors amb vista a un futur més pròsper

Havia de ser un acte lúdic i festiu, amb una certa dosi reivindicativa, però la presentació de Gent de la Penya va ser el més semblant que es pugui imaginar a una assemblea de socis. Millor dit, a una assemblea de socis oberta als partits polítics i amb tints preelectorals, perquè no hi va faltar cap dels alcaldables dels cinc partits amb representació a l'Ajuntament de Badalona. És evident que el futur de la Penya preocupa, i molt, i així va quedar palès en l'acte del nou col·lectiu, que pretén generar un debat sobre el model de gestió del club. La lectura del manifest va ser seguida atentament pel consell d'administració de la Penya, amb Jordi Villacampa al capdavant, per representants de Baspenya (grup accionista majoritari) i per diversos ciutadans, la gran majoria dels quals, socis del Joventut. Semblava que l'acte transcorreria de principi a fi en un ambient de germanor, però a poc a poc es van anar afilant els ganivets. La situació econòmica del club amoïna però també emprenya, arribant a pagar justos per pecadors. Mentrestant, les solucions factibles, es miri cap a on es miri, brillen per la seva absència. Villacampa anava engolint les crítiques, mentre per dins devia pensar que els toros es veuen molt bé des de la barrera.

El nou grup demostrava bones voluntats i tenir importants mostres de suport barrejades entre el públic, però potser va pecar de prudent i es va amagar alguns asos a la màniga, de tal manera que alguns assistents van marxar amb la sensació que farà falta molt més per treure el club de la situació actual. Ningú, però, els podrà treure ja el mèrit de reunir sota un mateix sostre unes 400 persones, totes motivades per un mateix objectiu: salvar la Penya. Part del públic tampoc no els ho va posar fàcil, reclamant-los unes solucions que ningú, de moment, sembla haver trobat. Gent de la Penya no ha fet més que iniciar un camí que no serà pas de roses. A hores d'ara, és massa aviat per saber si trobaran la resposta als problemes de la Penya, però si més no han obert un debat molt necessari i estan intentant unir sota un mateix paraigua totes aquelles persones a les quals els uneix la passió pels colors verd-i-negres.

És de molt valorar el gest de la directiva d'assistir a la presentació del nou col·lectiu, un gest que tant de bo es materialitzi en forma de nous ponts entre el club i la societat civil, ara que no és moment de mitges tintes. L'actitud “constructiva i positiva” que reclama Gent de la Penya és probablement la que més li convé a un club que no viu el seu millor moment, amb un deute acumulat de quinze milions d'euros i en concurs de creditors des de l'octubre. Si els socis van acudir a la crida de dimecres és perquè el club els preocupa i perquè continua generant complicitats i il·lusions. I d'això tothom n'haurà de saber treure profit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.