Opinió

PLAÇA MAJOR

Preguntes sense resposta?

Van ser Saura i Boada els responsables de les ‘coses tan grosses' que denuncia Delort?

L' exsecretari de seguretat pública en l'últim govern de la Generalitat, Joan Delort, diu en una entrevista publicada en aquest diari tot fent referència als conflictes dins el cos de Mossos d'Esquadra: “Mai no m'hauria imaginat que podria veure les coses que he vist en aquests darrers quatre anys; i miri que n'he vist de grosses, al llarg de la meva carrera, però com aquestes mai”.

Quines deuen ser, exactament, aquestes “coses grosses”? Si no les concreta, no ens diu res de res.

Van ser, doncs, el conseller d'Interior, Joan Saura, i el seu secretari general, Joan Boada, els responsables directes d'aquestes coses tan grosses? Delort evita la resposta al rotatiu, per això l'interrogant segueix vigent.

Per què Joan Delort no va denunciar en el seu moment aquestes situacions? Per què no va dimitir, atesa la seva responsabilitat directa dins el Departament?

Per què fa públiques les greus actuacions en aquests moments que té el càrrec d'assessor de l'actual conseller, Felip Puig?

Més interrogants. El mateix dimarts, 26 d'abril, el govern de la Generalitat va decidir ajornar, fins passades les eleccions municipals, la presentació i aplicació de la retallada als serveis sanitaris que el conseller del ram, Boi Ruiz, havia anunciat.

És que l'ajornament vol buscar el consens amb els professionals de cada sector, amb els sindicats i amb els grups polítics? Per què el diàleg i el consens no es van buscar des d'un principi, si tenim el govern dels millors? Per què s'aturen, només, les retallades de Sanitat? Deu ser perquè l'únic col·lectiu que s'ha manifestat obertament contrari a les retallades és el del sector sanitari? Segur que les eleccions del 22 de març no hi tenen res a veure?

I, per últim, encara es pretén que les retallades anunciades no afectaran els serveis sanitaris?

Si us plau, no insultin la intel·ligència dels ciutadans, tal com van fer el dia 27 d'abril alguns tertulians de Catalunya Ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.