Opinió

I ARA QUÈ, URBANITA?

Prou pilotes de goma!

La policia està per protegir-nos, no per lesionar els ciutadans

El testimoni que corre per internet en què Ester Quintana explica com va perdre l'ull per un projectil de la policia és esfereïdor. No és la primera ni la segona persona del nostre país que ha de patir aquesta pràctica, quan els antiavalots disparen indiscriminadament contra la gent, a la qual haurien de protegir.

Tot va passar el dia de la vaga general, el 14 de novembre. Poc abans de les nou del vespre, quan marxava cap a casa, al passeig de Gràcia, ben a prop de plaça Catalunya, l'Ester va rebre l'impacte d'un projectil –possiblement una pilota, cosa que neguen els responsables, potser perquè era un artefacte encara pitjor– i de seguida es va adonar que havia perdut l'ull enmig d'un dolor immens, que li afectava el pòmul i la mandíbula.

Fins i tot el president Mas s'hi va referir en la compareixença d'ahir davant els mitjans de comunicació. Artur Mas no va voler valorar quin era el material que utilitzen els Mossos i va argüir qüestions tècniques, però em consta que a alts responsables de la coalició les lesions de l'Ester i altres ciutadans no els deixen indiferents. Per tant, la pregunta és òbvia: per què dispara indiscriminadament la policia? Cal? Tan greu i desesperada era la situació per lesionar una persona innocent i pacífica? Ens hem tornat bojos?

Molt malament està el país si la gent honrada ha de patir fins i tot la brutalitat de l'Estat. Insisteixo que la policia hi és per protegir-nos, no per causar-nos danys irreparables, com és el cas de l'ull que ha perdut l'Ester. Els mateixos Mossos haurien de reflexionar sobre si han d'obrir foc sense mirar prim. Quan matin algú faran tard. Encara més tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.