L'apunt

L’APUNT

La cuina com a element cultural

La Cuina de l’Empor­da­net és un col·lec­tiu de pro­fes­si­o­nals de la cuina i de la res­tau­ració que des del 1995 pro­mo­ci­ona la qua­li­tat de la cuina del ter­ri­tori com una des­ti­nació gas­tronòmica de pri­mera mag­ni­tud. Aquests pro­fes­si­o­nals han estat, sens dubte, uns pio­ners a l’hora de tenir clar el poten­cial de la gas­tro­no­mia. Però amb el temps, aquest pro­jecte que havia nas­cut entre fogons s’ha anat mari­dant amb altres ele­ments, com ara la peda­go­gia, la rei­vin­di­cació de vari­e­tats de peix, la pro­tecció del medi ambi­ent i, també, de la cul­tura, fusi­o­nant el saber dels mes­tres cui­ners amb el dels pes­ca­dors; aquesta volun­tat de con­ver­tir un plat en molt més que una obra d’art mari­dant amb la història fa que el dis­curs sigui no només vigent, sinó neces­sari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.