Editorial

Fets i no només bones paraules

Bones paraules és tot el que ha portat l'alcalde de Tarragona de la seva visita a Madrid per aconseguir els diners promesos pel govern espanyol per a la celebració dels Jocs del Mediterrani, ja ajornats un any com és sabut. Josep Fèlix Ballesteros no només s'hi conforma, amb les bones paraules, sinó que sembla estar-ne gairebé satisfet. Si la reunió amb el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, va anar “més bé del que s'esperava”, què n'esperava l'alcalde realment? Ni tan sols bones paraules?

Consumat el ridícul de l'ajornament d'uns Jocs que han acumulat incompliments des del primer dia de part de l'Estat, és hora que els compromisos dels que no han complert siguin concrets i documentats. Tangibles. Amb calendari. No es pot acceptar com a argument d'autoritat la suposada tranquil·litat amb què el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, es va expressar a la sortida de la ‘cimera' de dijous passat a Madrid. Atesos els antecedents, la tranquil·litat del dirigent olímpic espanyol ens genera més aviat inquietud.

Comptat i debatut, la bona voluntat i el compromís de l'Estat es concreta només en dos punts: s'allargarà fins al 31 de desembre del 2018 la pròrroga dels beneficis fiscals per als patrocinadors privats (moltes gràcies!) i per primer cop el govern espanyol ocuparà el lloc que li correspon al comitè organitzador (ja era hora!). Després que tots els altres actors, públics i privats, hagin buscat recursos de sota les pedres, la implicació promesa ara per l'Estat en l'organització sembla una broma de mal gust. I la satisfacció amb què l'entomen Ballesteros i Blanco, com a mínim, sorprenent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia