Editorial

Un discurs fals que fa fortuna

Fàtima Taleb, regidora de Guanyem Badalona en Comú, va ser víctima d'amenaces xenòfobes, racistes, masclistes i islamòfobes. El constant progrés del discurs fals que culpa de la crisi de l'estat del benestar els catalans que venen de fora està fent forat. Pel sol fet de portar un mocador al cap ja són vistos amb sospita. La regidora Fàtima Taleb atribueix la creació d'aquest clima d'odi al discurs de l'exalcalde de la ciutat Xavier García Albiol. I aquest ha respost amb unes piulades en què no només no condemna l'agressió, sinó que acusa la regidora d'utilitzar aquest incident per amagar la seva incompetència. Com si el PP no hagués usat mai aquesta mateixa estratègia. A més, Albiol s'ha autoerigit en defensor de l'honor dels badalonins i ha amenaçat amb denúncies.

Si l'únic que tingués aquest discurs fos García Albiol, l'incident ens hauria de preocupar relativament. Però aquest és un estat d'opinió que s'està repetint, amplificant i imposant arreu, disfressat de falsa preocupació pels problemes de la gent. García Albiol és, en realitat, una gota en un mar xenòfob. Els catalans cometrem un greu error si ens deixem entabanar per un argumentari que busca culpabilitzar un grup de compatriotes de tots els mals. Cert: el discurs fa fortuna a bona part d'Europa i triomfa als Estats Units. Doncs bé: si en alguna cosa s'assembla Catalunya als Estats Units és en la seva capacitat històrica d'integrar la immigració i de fer-la sentir part de la construcció del país. És així com s'explica, per a desconcert de Madrid, que en el moviment independentista hi hagi milers de persones que provenen de tot arreu, Espanya inclosa. Ni Catalunya ni la futura república es poden deixar arrabassar aquest valor. Prou de mentir amb la immigració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia