Editorial

Tot el suport als encausats pel 9-N

Demà dilluns comença a Catalunya un judici polític. El primer en molts anys de democràcia, o de suposada democràcia. Per què només en un règim amb dèficits democràtics poden tenir lloc judicis polítics com el que demà farà asseure a la banqueta dels acusats l'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Joana Ortega. El seu delicte? Haver organitzat una consulta participativa popular per preguntar als ciutadans de Catalunya la seva opinió sobre el futur del país. Política en estat pur, que el govern del PP, utilitzant sense escrúpols la fiscalia, ha judicialitzat com en els vells temps. Com si ni Catalunya, ni l'Estat espanyol no haguessin deixat enrere encara els temps foscos dels franquisme, quan aquesta era la tònica habitual.

Davant aquest acte d'injustícia, el poble català ha estat cridat per diferents entitats de la societat civil a manifestar-se demà. De moment, les previsions indiquen que seran milers les persones que dilluns a les vuit del matí donaran suport als tres encausats, però no cal refiar-se. Cal que siguin centenars de milers, en una altra manifestació de força de la societat catalana per demostrar a l'Estat que Mas, Rigau i Ortega tenen tot el suport possible, però també per deixar clar que no tolera ni tolerarà cap repressió sobre els drets democràtics elementals. I votar per decidir el futur del país, n'és un dels més bàsics.

El procés ha entrat en una fase decisiva, durant la qual la mobilització popular serà més necessària que mai. L'immobilisme i les amenaces del govern espanyol fan presagiar que, malauradament, la força dels ciutadans seran vitals per aconseguir la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia