Editorial

Utilització partidista de la justícia?

Avortada l'“operació diàleg” que mai no va arribar ni a començar i activada la que s'ha conegut com a “operació precinte”, sense solució de continuïtat el govern de l'Estat ha tornat a jugar les seves cartes contra el procés que es viu a Catalunya amb una utilització sectària i partidista de la justícia, mitjançant un instrument que depèn jeràrquicament del fiscal general, nomenat pel govern de l'Estat. De nou, la Guàrdia Civil va fer un desplegament arreu del país per fer entrades i escorcolls i detenir tècnicament –quin eufemisme– divuit persones relacionades amb la tercera fase del que s'ha conegut com a cas del 3%. Ho va fer per ordre dels fiscals anticorrupció, cosa que va obligar el jutge que instrueix el cas a aclarir que ell no havia ordenat cap detenció, un fet tan inusual com indicatiu. Va ser una nova operació contra l'antiga CDC, però que en realitat va contra la línia de flotació del procés a tres dies del judici per haver posat les urnes el 9-N.

Les denúncies de corrupció no només han de ser investigades, sinó que cal arribar al fons de la qüestió d'una manera ràpida i, si n'hi ha, de corrupció, castigar els culpables. El que està passant amb aquest cas no té res a veure amb el ritme ordinari de la justícia. Algú es por arribar a creure que la data de l'operació d'ahir va ser una casualitat? No hi ha casualitat i potser la justícia hi hauria d'intervenir per aclarir-ho, que és el que es faria en un estat de dret. Aquestes operacions mediàtiques, reiteratives i sense resultats palpables indiquen que algú s'ha passat de nou de frenada, però la ciutadania sap distingir i està tan a favor de lluitar contra la corrupció vingui d'on vingui, com del fet que no s'utilitzi la justícia de manera partidista, com pot semblar que és el cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia