Editorial

El TC, al servei de Rajoy

Com era d’esperar el Tribunal Constitucional va complir dilluns el tràmit de suspendre la reforma del reglament del Parlament a petició del govern de Mariano Rajoy. Novament l’executiu fa un ús purament partidista de l’alt tribunal per tal d’aturar el referèndum de l’1 d’octubre amb l’agreujant que en aquest cas suspèn un reglament que està en vigor al Congrés dels Diputats, el Senat i catorze parlaments autonòmics. La tramitació pel procediment de lectura única està permesa a la majoria de cambres legislatives, però el Parlament ha de ser l’excepció, perquè del que es tracta és de deixar-lo sense els instruments que facin possible la convocatòria del referèndum i, més endavant, l’aprovació de les lleis de desconnexió. Una nova mostra de la qualitat democràtica del govern de l’Estat espanyol.

La suspensió de la reforma, acordada cinc dies després que s’hagués aprovat, trenca, com ha assenyalat el govern, el principi universal que tots els ciutadans són iguals davant la llei en tant que distingeix entre uns i altres en funció de l’ús que es preveu que es donarà a la tramitació exprés. Novament, l’executiu espanyol persegueix l’acció del govern i de la majoria independentista del Parlament de forma preventiva.

Davant del bloqueig sistemàtic per part de l’Estat, el govern, Junts pel Sí i la CUP segueixen treballant amb l’objectiu de posar les urnes l’1 d’octubre. Res no ha de fer modificar el camí traçat. La prova és que la llei del referèndum ja ha entrat al Parlament i el 16 d’agost, un cop es reprengui l’activitat parlamentària, es procedirà a la seva tramitació. Serà el tret de sortida a la darrera etapa del camí que ha de portar a la desconnexió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia